Gasztronómiai utazás

Szabadnapos Szakács

Szabadnapos Szakács

Made in Mexico

2017. március 17. - LondonChef

Chilisbab, egészen Mexicoból!

 

Senkinek nem kell bemutatni ezt az ételt, hisz mindenki ismeri, de biztos, hogy jól készited el? Nincs könnyebb annál, hogy egy egyszerű ételt elronts. Ha úgy készited, ahogy azt én szoktam, máskor is igy fogod.  ;)

 

Amire szükséged lesz

·         1kg darált marhahús melynek kb 10% legyen zsiros

·         2 fej vörös hagyma

·         2 gerezd fokhagyma

·         fél chili paprika

·         frissen őrölt bors

·        

·         koriander

·         1dl paradicsom szósz

·         1kg száraz bab melyet előző este beáztatsz

·         1 ek oliva olaj

·         1 doboz kukorica

 

Elkészités

1.      A beáztatott babot készre főzöd bő vizben

2.      Hagymát feldarabolod, üvegesre piritod azoliva olajon

3.      A megmosott darált húst a hagymához adod, majd fehérre piritod

4.      Ha a hús már fehér, izesited sóval, borssal, reszelt fokhagymával, chili paprikával, 2 percig főzöd

5.      Ezzel kész vagy, hozzáadod a paradicsom szószt és a kukoricát, ha szükséges utána izestited.

6.      Tálalásnál friss koriandert használj

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnaposszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7012346699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása