Gasztronómiai utazás

Szabadnapos Szakács

Szabadnapos Szakács

Olasz kalandok

Mediterrán spagetti, polippal, kagylóval, és tintahallal.

2017. március 17. - LondonChef

Mediterrán spagetti, polippal, kagylóval, és tintahallal.

 

Ha még nem lenne elegetek a spagettis receptből, akkor hoztam nektek még 1-et. Igérem, ez lesz az utolsó mostanában. :D Ez a recept igazi inyenceknek való, noha nem a spagetti miatt. Az első dolgod, ami ennél a receptnél elengedhetetlen, a legfrissebb alapanyag beszerzése. Otthoni keretek között, tudom, hogy elég nehéz beszerezni FRISSEN az ilyet, de nem lehetetlen, legegyszerűbb módja, egy nagyobb bevásárló központ, esetleg egy halpiac. Mindig győződjünk meg arról, hogy friss e az áru, hiszen ebben az esetben nem csak a pénztárcánk bánhatja, hanem az egészségünk is. Ha nincs rá keretünk, vagy lehetőségünk akkor megteszi a gyorsfagyasztott is, bár igy sajnos a minősége nem lesz ugyanolyan. Ha megvettük a hozzávalókat, hazavittük a legelső feladat a hűtése legyen a finomságoknak.  Ha gyorsfagyasztottról van szó, és 1-2órán belül szeretnénk felhasználni akkor elég ha a hűtőbe,  ha viszont később vagy másnap, akkor a fagyasztóba. Elérkeztél a pillanathoz, szeretnéd elkésziteni, legelső teendőd az alapos mosás tisztiás. Ne feledjük, tengeri élőlények, némelyik az aljzaton mozog, ezáltal nagy valószinűséggel némi homok is lesz rajta. Nos akkor kezdjük is el.

Amire szükséged lesz:

·         Kagyló, tintahal, rák, polip

·         1 evőkanál oliva olaj

·         Spagetti (Barilla)

·         0,5 dl fehér, száraz bor

·         fél citrom kifacsart leve

·        

·         frissen őrölt bors

·         1 gerezd fokhagyma

·         1 paradicsom

 

1.      Fél csomag spagetti tésztát, forrásban lévő vizhez adjuk, majd 10 percig főzzük.

2.      Az egy evőkanál olivaolajat fel forrósitjuk, a kagylót, tintahalat, rákot, polipot  a lereszelt fokhagymát, és a felszeletelt paradicsomot hozzáadjuk.

3.      5 perc közepes lángon főzés után, a ki nem nyilt kagylókat kidobjuk, a maradékot pedig felöntjük fehérborral, izesitjük sóval, borssal, és a kifacsart citrom levével.

4.      A készre főzött spagettit, leszűrjük, és kagylókhoz adjuk, fél dl forró vizzel felöntjük, és további 3 percig főzzük.

5.      Tálaláshoz, apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot használunk.

     Remélem tetszeni fog...:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnaposszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3012346047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása