Gasztronómiai utazás

Szabadnapos Szakács

Szabadnapos Szakács

A világ egyik leg populárisabb desszertje

Főszerepben a Panna Cotta

2017. március 22. - LondonChef

A recept eredetileg Olaszországból származik. A variációk száma végtelen, de az alap recept mindig ugyan az, tej, tejszín, gelatin, cukor. De vajon miből mennyit? Ha nem szeretnél otthon kísérletezni, kövesd az alábbi receptet, és a siker 100%. Létezik sós változata is, de egyenlőre abba még ne menjünk bele. Ime az alap recept 6 főre!

Amire szükséged lesz:

·         4dl tejszín

·         2dl tej, lehetőleg házi (használat előtt kötelező felforralás)

·         1db vanília rúd

·         4dkg kristálycukor

·         4db gelatinlap

Lépések:

1.      A tejet, a tejszint, a cukrot és a vaníliát felforraljuk.

2.      A gelatinlapot belehelyezzük a felforrt tejbe, és addig kevergetjük, még fel nem oldódik

3.      Tálaláshoz használhatunk, üvegpoharat, vagy panna cotta formát. A lényeg, hogy tálalás előtt a formák oldalait vizezzük be, hogy később ne ragadjon bele.

4.      Minimum 8 órára hűtőbe helyezzük, tálalásnak használjunk, gyümölcsöket, kisebb menta levelet, apróra morzsolt kekszet, házi lekvárt, vagy bármilyen csokoládés vagy akár kávé öntetet. A lényeg a harmónia.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnaposszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1312361717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása