A recept eredetileg Olaszországból származik. A variációk száma végtelen, de az alap recept mindig ugyan az, tej, tejszín, gelatin, cukor. De vajon miből mennyit? Ha nem szeretnél otthon kísérletezni, kövesd az alábbi receptet, és a siker 100%. Létezik sós változata is, de egyenlőre abba még ne menjünk bele. Ime az alap recept 6 főre!
Amire szükséged lesz:
· 4dl tejszín
· 2dl tej, lehetőleg házi (használat előtt kötelező felforralás)
· 1db vanília rúd
· 4dkg kristálycukor
· 4db gelatinlap
Lépések:
1. A tejet, a tejszint, a cukrot és a vaníliát felforraljuk.
2. A gelatinlapot belehelyezzük a felforrt tejbe, és addig kevergetjük, még fel nem oldódik
3. Tálaláshoz használhatunk, üvegpoharat, vagy panna cotta formát. A lényeg, hogy tálalás előtt a formák oldalait vizezzük be, hogy később ne ragadjon bele.
4. Minimum 8 órára hűtőbe helyezzük, tálalásnak használjunk, gyümölcsöket, kisebb menta levelet, apróra morzsolt kekszet, házi lekvárt, vagy bármilyen csokoládés vagy akár kávé öntetet. A lényeg a harmónia.