Spagetti Carbonara.
Tegye fel a kezét az, aki szereti a spagettit. Most tegye fel az, aki a szalonnát is. Szerintem mindenki keze a levegőbe áll, és hamarosan a hajatok is, ha megkóstoljátok ezt az isteni receptet. Gyors, könnyű recept spagetti kezdvelőknek.
Törekedjetek mindig arra, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozzatok, hisz mindennek ez a kulcsa. Lehet drága késetek, tökéletesen berendezett konyhátok, ha az alapanyagok minőségére nem figyeltek oda. Jelen esetben amire szükségetek lesz
- Vöröshagyma
- Kolozsvári szalonna (hentestől vásárolt)
- Parmezán
- Spagetti (ha lehet Barilla, erről majd a későbbiekben szó fog esni)
- Tejszin
- Friss petrezselyem
- Frissen őrölt bors
- Só
1. Fél csomag spagetti tésztát, forrásban lévő vizhez adjuk, majd 10 percig főzzük.
2. 20dkg nyers kolozsvári szalonnát apró kockára vágunk, kevés olajon, közepes lángon 5 percig sütjük.
3. 1 nagyobb fej vöröshagymát kockára vágunk, a szalonnához hozzáadjuk és üvegesre piritjuk.
4. A tejszint hozzáadjuk a szalonnához és a hagymához, majd 5 percig főzzük, sóval borssal izesitjük.
5. A megfőtt spagettit leszűrjük, majd a tejszines alaphoz adjuk és további 3 percig nagy lángon főzzük. Ha elkészült tetejére friss parmezánt és petrezselymet szórunk.
A végeredmény, magáért beszél…..