Gasztronómiai utazás

Szabadnapos Szakács

Szabadnapos Szakács

Az első posztom, és egyben az első receptem nektek.

Spagetti Carbonara

2017. március 17. - LondonChef

Spagetti Carbonara.

Tegye fel a kezét az, aki szereti a spagettit. Most tegye fel az, aki a szalonnát is. Szerintem mindenki keze a levegőbe áll, és hamarosan a hajatok is, ha megkóstoljátok ezt az isteni receptet. Gyors, könnyű  recept spagetti kezdvelőknek.

 

Törekedjetek mindig arra, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozzatok, hisz mindennek ez a kulcsa. Lehet drága késetek, tökéletesen berendezett konyhátok, ha az alapanyagok minőségére nem figyeltek oda. Jelen esetben amire szükségetek lesz

-          Vöröshagyma

-          Kolozsvári szalonna (hentestől vásárolt)

-          Parmezán

-          Spagetti (ha lehet Barilla, erről majd a későbbiekben szó fog esni)

-          Tejszin

-          Friss petrezselyem

-          Frissen őrölt bors

-         

 

1.      Fél csomag spagetti tésztát, forrásban lévő vizhez adjuk, majd 10 percig főzzük.

2.      20dkg nyers kolozsvári szalonnát apró kockára vágunk, kevés olajon, közepes lángon 5 percig sütjük.

3.      1 nagyobb fej vöröshagymát kockára vágunk, a szalonnához hozzáadjuk és üvegesre piritjuk.

4.      A tejszint hozzáadjuk a szalonnához és a hagymához, majd 5 percig főzzük, sóval borssal izesitjük.

5.      A megfőtt spagettit leszűrjük, majd a tejszines alaphoz adjuk és további 3 percig nagy lángon főzzük. Ha elkészült tetejére friss parmezánt és petrezselymet szórunk.

 

A végeredmény, magáért beszél…..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnaposszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6112345875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása